Besök från Film i Stockholm

I går besökte tre representanter från Film i Stockholm Eksjö. Anita Hjelm, konsulent för visningsfrågor och film i vården, Karin Ekberg, informatör samt Kerstin Olander, verksamhetsledare och konsulent för filmkulturell utveckling kom vid kl 13 till biografen Metropol för att träffa projektledaren för Animera = göra livlig Stanislaw Przybylski och föreståndaren för Metropol biografen Stine Krabbe-Svensson. Äldreprojektets framtid diskuterades. Filmkonsulenterna fick se den rosade animerade filmen Dramat på Tuvan och dokumentären som beskriver filmproduktionen på Tuvan. Det bestämdes att projektet skulle börja förankras i Stockholm, först på ett boende på Södermalm, sedan möjligen även i andra kommuner i Stockholms län. En sannolik början på animationsaktiviteter med seniorer i huvudstaden beräknades till våren 2011.
Det diskuterades även biografens historia i Eksjö samt Metropols digitalisering. Stine Krabbe-Svensson bjöd även på god fika.

20100920219
Anita Hjelm, Stanislaw Przybylski, Kerstin Olander och Karin Ekberg.

Efter Metropol bar det av till Eksjö Animation studio där filmkonsulenterna fick en rundvisning av Pär Berg, ordförande i föreningen Eksjö Animation.

20100920220
Kerstin Olander, Stine Krabbe-Svensson, Anita Hjelm, Karin Ekberg utanför Metropol biografen i Eksjö

Film i Sthlm kommer till Eksjö

På måndag, 20/9, kommer filmkonsulenterna från Film i Stockholm till Eksjö för att diskutera spridning av "Animera = göra livlig". Anita Hjelm, konsulent för visningsfrågor och film i vården, Karin Ekberg, informatör samt Kerstin Olander, verksamhetsledare och konsulent för filmkulturell utveckling kommer och träffar projektledaren Stanislaw Przybylski på en privat visning av dokumentärfilmen om projektet på biografen Metropol. Sedan kommer projektet och även biografens egna utvecklingsprojekt diskuteras. Senare på eftermiddagen går besöket till Eksjö Animation Studio, projektets huvudman, för att prata animation i Eksjö generellt med föreningen Eksjö Animations ordförande Pär Berg.

Arvsfonden beviljar stöd

Allmänna Arvsfonden har idag beslutat att bevilja stöd till projektets tredje år. Det beviljade beloppet är 500 tkr.

Läs mer om Arvsfonden HÄR.

ARV_logo_RGB