Föreläsning på Vaxblekaregården

25 september 2009 presenterades projektet "Animera = göra livlig" på Vaxblekaregården i Eksjö. Här kommer några gruppbilder med Karin W - en av deltagarna i projektet.

DSC_0069
Gäster från hela Norden intresserar sig för projektet. På bilden från vänster: Signe Lambert Johansen, dansk animatör, Johanna Aulén, finsk animatör, Stanislaw Przybylski projektledare, Pär Berg festivalchef, Karin Wahlsten, deltagare i projektet, Hafthór Helgason, isländsk animatör, Bengt Lindher, lekmannarevisor för föreningen Eksjö Animation.

DSC_0065
Stanislaw väntar på festivalgäster.

Eksjö Animation Festival startar!

Sveriges enda renodlade animationsfestival går av stapeln i morgon 24/9 i Eksjö. Allting börjar kl 10 på Biografen Metropol (Nygatan 3) då Eksjö Animation Studio presenterar sina pågående projekt. Bland dem presenteras vårt "Animera = göra livlig" projekt.

Intervju för Jönköpings Läns Taltidning

Projektledare Stanislaw Przybylski har intervjuats av Jönköpings Läns Taltidning "Blickpunkt". Klicka här för att lyssna på intervjun!

Eftertextarbete på Tuvan

På Tuvan är det nu dags att förvandla deltagarnas målade namn till riktiga texter.

eftertexter005

eftertextarbetet

naemirensat

Dramat på Tuvan ljudläggs på EMS

Måndagen 21 september åkte projektledare Stanislaw Przybylski till Stockholm för att se hur arbetet med ljudläggning av "Dramat på Tuv an" fortskrider.
Agnieszka Lewalski, ljudtekniker, arbetar på EMS - studion som har sina lokaler på det vackra Münchenbryggeriet.

DSC00338
Här jobbar Agnieszka Lewalski med ljudläggningen av Dramat på Tuvan.

Agnieszka EMS
90-åringarnas animation ljudläggs på Institute for Electroacoustic Music in Sweden...

DSC00341
Mixerbordet på EMS som Agnieszka Lewalski använder i sitt arbete med ljudet till Dramat på Tuvan

DSC00345
Här försöker Agnieszka få till ljudet av Allan som hoppar upp i soffan.

Studenter skriver PM

Vi har haft besök av två arbetsterapistudenter från Jönköpings Hälsohögskola. Tjejerna har nu börjat skriva sitt PM till C-uppsatsen om projektets inverkan på de äldres hälsa. Arbetet med PM kommer att pågå fram till oktober då det blir dags för praktik. I november börjar studenterna intervjua våra projektdeltagare efter någon utvald vetenskaplig metod. Uppsatserna redovisas i januari 2010. Arbetet handleds av Marlene Henriksson, univ. adjunkt i arbetsterapi.

IMG_5364
Ett lyckat möte med blivande arbetsterapeuter vars examensarbete kan komma att bevisa den positiva verkan av våra animationsaktiviteter på de äldres hälsa.

Nya filmer

Nya filmer finns nu att se på vår webbplats. Under filmer > marieberg kan Du se den nyaste LERanimationen med karaktärer skapade av seniorer boende på servicehuset Marieberg i Eksjö. Under filmer > tuvan kan Du se trailern till den dokumentärfilm som Film i Jönköping gör om projektet. Ha en trevlig stund med filmerna!

Eftertexter görs på Tuvan

Nu när själva animationen är klar och ljudet görs i Stockholm var det dags att skriva eftertexter till "Dramat på Tuvan".

IMG_5471

IMG_5477

IMG_5467

Allan kom 2:a

Allan Fagerströms digitala berättelse "Jag berömmer allt" kom på andra plats i Sveriges Radio P4:s filmfestival.
GRATTIS!

Ljudläggare på Tuvan

I förra veckan hade Tuvans seniorer besök av Agnieszka Lewalski, ljudtekniker och ljudläggare. Agnieszka kom till Eksjö från Stockholm för att spela in pensionärernas repliker till filmen "Dramat på Tuvan". Vi hade förvisso redan gjort röstinspelningar men vår utrustning visade sig inte ha klarat av uppgiften. Ljudet utgör 50% av en film och därför vill vi att ljudet i Dramat på Tuvan bli så bra som möjligt.
Här kommer några foton från inspelningsdagarna som var extremt intensiva för våra seniorer. De fick prestera på högsta nivå och sa själva att "det här har jag aldrig trott jag skulle få vara med om".

Hos Karin Alm
DSC00286

Hos Allan
IMG_4339

Hos Janne
IMG_4350IMG_4359

Hos Ingvar
IMG_4458IMG_4462IMG_4469

Hos Rut
IMG_4484IMG_4495IMG_4500

Hos Birgit
IMG_4514

Hos Ulla
IMG_4524

Hos Karin Wahlsten
IMG_4536IMG_4546

En paus
IMG_4560

Hos Bror
IMG_4571IMG_4579

Filmfestival i P4

En av våra deltagares digitala berättelse har blivit vald ut till Sveriges Radios P4:s filmfestival i programmet Morgonskiftet.
Vi är jättestolta över detta!
Klicka HÄR för att gå in på festivalens hemsida!

allan
Allan Fagerström vars digitala berättelse "Jag berömmer allt" är med på SR:s Filmfestival.
På fredag vet vi vem som vann festivalen!

Äntligen ett gruppfoto!

Gruppfoto