Musikinspelning på Tuvan

På Tuvan spelades det in musik idag. "Calle Schewens vals" sjöngs i en något modifierad version med Ulla Johansson som solist och resten av Tuvan-gänget som kör.

ingvar-och-bror-2
Någon tangent hade låst sig...

ingvarochbror-1
...men snart funkade dragspelet bra igen.

stani-och-ulla
Ullas solo spelades in i datorn.

Möte i Nässjö

I dag träffade Stanislaw samordnaren inom äldreomsorgen i Nässjö kommun Anna Sundling och chefen för Medborgarskolan i Nässjö Annkatrin Lennartsson. De vill gärna att eleverna på Brinellgymnasiet i Nässjö ska göra animation med de äldre på träffpunkter och boenden i kommunen. De kommer förmodligen att göra "digitala berättelser" med

Film i Jönköping filmar sista klipp

Nu är arbetet med dokumentärfilmen, som Film i Jönköping gör om vårt projekt, så gott som avslutat. I dag filmade David Sandberg och Svante Rosberg de sista kompletterande scenerna. Filmen beräknas klar i augusti 2010. Det är även då en festlig premiär ska hållas i Eksjö.

Tuvan och frihet

Tuvans seniorer har blivit tillfrågade om att delta i ett konstprojekt om den svenska friheten. I dag skulle de diskutera ämnet "frihet". Det är Karin Wegsjö, dramaturg och filmproducent, som driver projektet. Hon blev mycket inspirerad av de äldres film "Dramat på Tuvan". Trots att "den svenska friheten" vänder sig främst till ungdomar, ville Karin involvera även seniorer - som en referensgrupp. Frågor som de äldre på Tuvan skulle fundera kring var: Vad är frihet? Känner du dig fri? Har du någonsin känt dig ofri?
"Det är ofantligt stort" sa Allan Fagerström, en av deltagarna i Animationsprojektet och numera även i frihetsprojektet.

Vuxenskolan intresserad

Projektledare Stanislaw träffade 30 april 2010 chefen för Studieförbundet Vuxenskolan i Eksjö Siv Fransson. Vuxenskolan är intresserade av att starta en studiecirkel med animation för äldre. Det är tänkt att utbilda cirkelledare som skulle kunna hålla i träffar med "digitala historier". Vuxenskolan kommer på så vis att bidra till projektets spridning.

svlogo

Tuvans dockor färdiga!

Nu har Tuvans seniorer jobbat klart med sina animationsdockor.

birgits-babis

jannes-docka

naemis-docka