Dokumentären snart klar!

Dokumentärfilmen om projektet Animera = göra livlig redigeras nu av filmaren David Sandberg från Film i Jönköping. Filmens premiärvisning är planerad till tisdagen 10 augusti 2010 på Stadshotellet i Eksjö.

Projektet får Kulturpris

I dag, på Sveriges Nationaldag, mottog projektledaren för Animera = göra livlig Eksjö Kommuns Kulturpris 2010 för sitt arbete med projektet.

stanimottar_web
Kulturpristagaren Stanislaw Przybylski och ordförande i Kommunfullmäktige Eksjö Kommun Anders Gustafsson.

DSC_0139
Stanislaw och de egentliga pristagarna: seniorerna från Tuvan Janne, Karin och Birgit.

DSC_0145
Förutom detta storslagna diplom fick Stanislaw även ett generöst stipendium för sitt arbete.

Besök i Mullsjö och Habo

De två sista kommunerna på vår besökslista i Jönköpings län. Ja, i alla fall för den här gången. Vi har inte varit i Gnosjö och Vaggeryd. Dit tänker vi skicka filmen Dramat på Tuvan samt den broschyr/handbok som just nu håller på att ta form.

Så här såg det ut när vi visade "Dramat..." i Mullsjö på Margaretas Park:

DSC_0002

DSC_0018

Eftermiddagen tillbringade vi i Habo på Kärrsgårdens seniorboende.

DSC_0036

DSC_0047
Här är vi tillsammans med den trevliga arbetsterapeuten och frivilligarbetaren på Kärrsgården i Habo - Sveriges bästa kommun att bo i (enligt den senaste undersökningen gjord av tidningen Fokus)

Vi inspirerar Umeå kommun

Vi har initierat ett samarbete med Umeå Kommun som är känd för sina nyskapande projekt inom området kultur för seniorer. Eleanor Bodel är den som sedan år 2000 hållit i trådarna och utvecklat den så kallade Umeåmodellen. Kort sagt går Umeåmodellen ut på att bygga nätverk i kommunerna mellan olika aktörer som på ett eller annat sätt kan tillhandahålla kultur för den äldre generationen.
Nu har Umeå kommuns webbplats publicerat en artikel med bilder om Animera = göra livlig-projektet. Gå in på: www.umea.se/nordisksamverkan för att läsa artikeln.

umeakommun