Vår nya YouTube-kanal

Projektet har nu en egen YouTube kanal. Där kan Du titta på olika filmklipp som vi har gjort i projektet tillsammans med seniorerna på Tuvan och Marieberg.
Adressen är www.youtube.com/user/animationmedseniorer
Du kan även se kanalen direkt på denna hemsida, klicka
HÄR.

Darrande blomma - utställning

darrande_blomma
En utställning av seniorerna på Mariebergs servicehus (3 juni 2009 t.o.m. 3 augusti 2009)
Utställningen trotsar den allmänna åsikten om servicehus och åldrandet "på hemmet". Ett äldreboende kan vara en färgsprakande och kreativ miljö. På Mariebergs servicehus i Eksjö sysslar seniorerna med animation och konst. Nu visar de prov på sitt skapande. Kom och se ovanlig animation och måleri. Konstverken är skapade av äldre personer som lever med både psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Ändå kan de vara kreativa och resultatet av deras skapande kan bli häpnadsväckande bra.

Vi ställer ut 37 målningar i format från 30X30 cm upp till 42x35 cm (A-3).
Målningarna är inramade i enkla passepartout (gjorda hos Eksjö Bil- och Bygg Glas).
Vi visar även ca 10 korta animationer gjorda av och med seniorerna boende på Marieberg.

Bilderna vi ställer ut såväl som DVD med filmerna kan köpas. Intäkterna från försäljningen av målningarna går till uppbyggnad av ett "sinnenas rum" på servicehuset. Där kommer seniorerna att kunna vila, fika, få massage, lyssna på musik. Inredningen skall vara särskilt tilltalande för personer med demenssjukdomar.

På vernissagedagen såldes ca 20 konstverk!

Äldre personer boende på servicehus kan mer än vad man tror och vi anser att det är enormt viktigt att lyfta fram deras talanger.
Välkommen till Marieberg som ligger på Sofieholmsgatan 24 i Eksjö, Småland.