Nya idéer för Mariebergs seniorer

DSC00266
Före sommaren målade vi med seniorerna på Marieberg. Kanske dags för lite tredimensionellt skapande? Vid vård av personer med demenssjukdomar är det viktigt med beröring, kontakt med olika material. På första efter sommaren träffen med Mariebergs äldre ska vi försöka göra lite plastilina-skulpturer. Vi får se vad de säger!

Träff 25/2009

I dag var det den 25:te träffen i år med pensionärerna på Tuvan. Vi markerade detta lilla jubileum med en tillbakablick på allt vi hittills gjort. De äldre tyckte det var helt otroligt att vi redan hållit på så länge - nästan i två år. Dagen blev ett perfekt tillfälle till en slags utvärdering och eftertanke.

DSC00263
En deltagare som inte varit med på länge dök upp idag. Ivar Svensson är mycket duktig på att skriva. Han har skrivit en väldigt speciell dikt om Tuvehagens seniorboende.

DSC00256
Bror Edvard Jansson förklarar något för Ulla-Britta Hydén.

DSC00255
Brors författarskap. "Skicka det till ett bokförlag så ger de säkert ut det!" säger de övriga på Tuvan.

DSC00258
Janne. I dag ville han inte fotograferas...

DSC00262
...kanske ett foto ändå.

DSC00260
Karin Wahlsten menar att hennes barnbarn vet väldigt lite om hur det var när hon var ung. Kanske skäl nog till att börja skriva memoarer?
Eller passa på och göra "digitala berättelser" i projektet "Animera = göra livlig". (klicka här för de tidigare skapta berättelser)