Fler bilder från premiären

Här kommer några fler bilder från premiären av Digitala historier i Nässjö som ägde rum 15 april 2011.
Titta på seniorernas digitala historier HÄR


DSC_0006
Hellin och jag var eftermiddagens värdar. (Foto: Teresa Glad)

DSC_0023
Det var ett rörande ögonblick när filmskaparna fick blommor framme vid scenen.

DSC_0027
Jag försökte intervjua seniorerna lite grand om hur det kändes att vara filmstjärna

DSC_0063
Annkatrin från Medborgarskolan och Anna från Omsorgsförvaltningen talade om hur bra det är att samarbeta med gymnasieungdomar i olika typer av projekt för och med seniorer.

Titta på digitala historier från Nässjö HÄR

PÅ PREMIÄREN

Det känns lite overkligt, måste jag säga, att den första av vårpremiärerna med seniorer nu har varit. Det har länge känts som så avlägset och långt fram men nu är det över. Jag hoppas förstås att det bara var den första premiären i Nässjö och att fler liknande evenemang kommer att arrangeras i framtiden. Ändå är det alltid lite vemodigt när ett kapitel är avslutat.

Nassjo premiar 1

Det kommer inom kort flera fina bilder, under tiden visar jag några som jag tog med min mobiltelefon. Teresa Glad, som också jobbar med projektet, har lagt ut bilder från premiären på sin blogg: teresaglad.wordpress.com

Seniorerna var så fina och såg så glada ut. Deras kortfilmer - digitala historier - blev mycket bra och publiken tog emot dem med skratt och applåder. Hellin Karlsson, som har varit handledare för Nässjöseniorerna, var också mycket glad och stolt, även om hon var rätt nervös när hon skulle hålla tal inför gästerna. Men hon klarade det galant.

20110415218

Och så stort tack till Anna och Annkatrin som såg till att premiären blev en sådan succé, med härlig lokal, gott fika och mycket festlig dock gemytlig stämning.

Seniorerna vill nu göra en längre film efter manus. Hellin vill naturligtvis vara med och regissera!

Återkommer inom kort med fler bilder.

***

Premiär i Nässjö

Fredagen 15 april är det dags för den första filmpremiären med seniorer i vår. 4 filmstjärnor har gjort var sin digital historia tillsammans med gymnasieeleven Hellin Karlsson. Nu ska historierna visas för publik. Föreställningen börjar kl 15:30 och äger rum på Kulturhuset Pigalle i Nässjö. Evenemanget är öppet för allmänheten. Välkommen!

DSCN0237[1]
Det lilla filmgänget på mötesplatsen Brinellgatan 2: Roland Björkman, Marianne Lidén, Hellin Karlsson, Vera Johansson, Ulla Åkerman.

Dramat på Tuvan på SVT1

Nu kan jag till slut meddela den glada nyheten att filmen "Dramat på Tuvan", skapad av seniorerna på träffpunkten Tuvan i Eksjö, samt dokumentärfilmen om projektet Animera = göra livlig kommer att visas på Sveriges Television. Det preliminära datumet för premiärsändningen är satt till lördagen den 11 juni 2011 kl 18:15. Filmerna kommer att visas i SVT 1 i ett paket efter varandra.

bror_ulla_jail
En bild ur filmen "Dramat på Tuvan" - gjord av 90 plussare på Träffpunkten Tuvan i Eksjö.

001_ulla_britta_animerar
Ulla-Britta Hydén animerar cut-out dockan till filmen Dramat på Tuvan - en bild ur dokumentären av Film i Jönköpings län.